En strålende siste dag

Det var først den siste dagen at sola endelig lyste ned på Sjusjøen og de glade skigåerne og skiståerne der. Selv var jeg ikke i nærheten av noen sorters ski den dagen, men jeg tilbragte en god stund i vinduskarmen med sola i ansiktet mens jeg glodde (og til tider lo) av sprekingene i slalåmbakken utenfor.

Det jeg ville få ut av dagen var imidlertid å se solnedgangen fra et toppunkt. Så ut på ettermiddagen tok jeg og Herman beina fatt og gikk opp slalåmbakken.

DJI_0208.jpg

På toppen var det en relativt sterk og iiisende kald vind, men den lille drona mi levde og lystret som bare det. Jeg blei nesten litt stolt. Nå har den vist seg verdig i kjølige (mildt sagt) forhold også.

IMG_4299.jpg
IMG_4297.jpg

Se så kule formasjoner! Naturen er fascinerende… Vi ble ikke helt til sola var forsvunnet, både fordi det var så kaldt der på toppen, men også fordi det var greit å komme seg ned mens det var lyst og fint. Det tok ikke lang tid altså, hverken å komme seg opp til topps eller det å ake ned igjen.

IMG_4286.jpg
DJI_0206.jpg

For ja, vi akte ned! På rumpeakebrett. Det ble et par ake-sessions i løpet av uka, og for det meste lå jeg på en akematte som gikk alt for fort, hehe. Men de orket vi ikke dra med oss hele veien opp slalåmbakken, så da ble det små rumpeakebrett istedenfor. Da vi var nede ved hytta ble vi møtt av en gjeng som satt i jacuzzien, og som knipset dette bildet:

Der har du meg… ser alt igjennom kameraet istedenfor i virkeligheten. Jeg og Herman hoppet også omsider opp i jacuzzien, og nøt av utsikten og ikke minst månen som syntes for første gang på lenge. Jeg ble ikke lenge i boblebadet, for jeg måtte selvfølgelig opp og ta bilder.. Hehe.

IMG_4330.jpg
Screen Shot 2019-03-09 at 16.45.15.jpg

Bilde tatt fra en stjerne-time-lapse jeg tok den kvelden . Nå er jeg ferdigskrevet om denne herlige turen, og jobber med å redigere ferdig en film derfra. Det er sykt mye materiale å gå igjennom… Stay tuned!

I løypa

Jeg må jo innrømme at jeg koste meg mest i slalåmbakken denne uka til fjells, og det ble med bare én eneste tur på langrenn.

IMG_1054.jpg
IMG_4170.jpg

Årets første skitur gikk fra Sjusjøen til Nordseter og tilbake igjen, og det var ikke dårlig å starte med en 15km lang tur når det var ett år siden skia satt på beina sist. På Nordseter satt vi oss inn på hytte-kaféen og spiste matpakka vår. For min del ble det brødskive med brunost, og kvikklunsj såklart. Er man på skitur så er man på skitur.

Det var overskyet, men klar sikt, da vi begav oss ut på runden. På vei tilbake fra Nordseter ble det imidlertid veldig tåkete. Som sagt ble det en bra lang tur på oss, så vi var slitne hele gjengen da vi skle ut på parkeringa hvor bilen stod og venta. Der ble det også at jeg gjorde mitt eneste tryn under hele fjelluka. Ti meter fra bilen. På en flat parkeringsplass.

Og så var det dette vakre landskapet da… Mon tro om det blir noe mer skigåing på meg før våren gjør innmarsj? Jeg liker jo å gå på ski, det bare blir aldri til at jeg gjør det med mindre jeg er på fjellet, og det er jo ikke mer enn én til to ganger i året. Hvis dette viser seg å bli årets eneste tur, så er jeg i alle fall fornøyd med den.

Snø

IMG_4153.jpg

IMG_4172.jpg

Det er noe virkelig eventyrlig med vinterlandskapet. Små krystaller som legger seg på og omfavner alt det treffer.

IMG_4183.jpg
IMG_4194.jpg

Det kan også være skikkelig kaldt, bløtt, og i veien når man prøver å komme seg frem.

IMG_4143.jpg
IMG_4142.jpg

Men det vakre vinner over det negative, spør du meg. Og tenk å få bo i et land hvor vi kan ha både sommer og vinter! Jeg føler at man lengter sånn etter sommeren så fort det blir vinter, og likeså lengter vi etter vinteren så fort det blir for varmt. Men denne uka har jeg virkelig nytt vinteren.

I bakken

Jeg kan ikke huske sist jeg stod på slalåm, men det må være godt over ti år siden. Så jeg ble overrasket over hvor lett det var å ta de stive støvlene fatt og begi seg ut i bakken igjen. Jeg trodde jeg i alle fall måtte varme opp med et par runder i barnebakken, men med Karin ved min side tok vi den store, skumle stolheisen hele veien til topps allerede første runde, og kjørte blå løype ned.

Screen Shot 2019-03-04 at 21.07.59.jpg
GOPR0116.jpg

Og dæven døtte så gøy det var! Jeg er egentlig ganske redd for fart, så jeg tok det relativt rolig og klarte å ikke tryne en eneste gang faktisk (stolt). Karin derimot…

GOPR0133.jpg

Jeg hadde på meg GoProen mesteparten av rundene vi tok, så jeg fikk på film de fleste av gangene ho ramla om kull. Ved flere tilfeller hører man først hvordan jeg roper i redsel over at ho gikk på trynet, men så gapskratter jeg sekundet etter da jeg ser hvordan det står til med ho. Thanks for making my week, Karin ♥

Screen Shot 2019-03-03 at 19.52.08.jpg

Hytta vi bodde på lå basically i slalåmbakken. På bildet ser dere - den hytta som ligger lengst inn mot løypa. Så det var bare å gå ut døra, ta på seg skia og sette i gang. Og når dagen var omme var det å ta siste heistur opp og så kjøre løypa ned til hytta igjen. Perfekt.

IMG_4050.jpg

Herman og storebror som suser nedover. Dette bildet ble tatt fra ut igjennom hyttevinduet. For der satt vi ved flere anledninger og smugkikket på alle ute i bakken. Jeg beundrer alle dere som falt om og om igjen, men fortsatt reiste seg opp gang på gang og prøvde videre… og takker dere for all latteren dere gav meg, hehe. Disse bildene ble knipset fra bakken av tanta mi:

SAM_1341.jpg

Det var morsomt å stå på slalåm, men også det som kostet mest, så det ble ikke at jeg kjørte hver eneste dag. Litt langrenn fikk det også bli, men mer om det senere.

Månetoppen på Sjusjøen

Da var en herlig uke til fjells med hele familien endt. Til tross for at hytta bød på 14 sengeplasser og en jacuzzi, var det ikke wifi der, og derfor har bloggingen fått vente. Men nå skal jeg fortelle, og det over flere innlegg as per usual, for ellers blir det for mange bilder i ett innlegg (etter min smak i hvertfall, hehe).

Anledningen til at vi dro til fjells i utgangspunktet var at denne spreke dama fylte 60 år:

IMG_4229.jpg

Her fanget jeg uttrykket hennes da ho åpna gaven hvor det stod at ho skulle få fly i vindtunell. Så glad! Det blir kjempegøy å se henne gjøre det, jeg skal være med og dokumentere alt!

Det var mamma selv som hadde invitert hele gjengen med på denne uka, og ho hadde leid en enorm hytte på Sjusjøen. Hytta het Månetoppen, hihi. Og det var en hytte med fantastisk beliggenhet.

IMG_4141.jpg
Screen Shot 2019-03-09 at 16.44.28.jpg

Ser du nøye etter, så ser du tre hoder som titter opp av jacuzzien på verandaen. Og den nøt vi av hver eneste dag - så digg etter å ha stått og gått på ski.

IMG_4209.jpg
IMG_4222.jpg

Som sagt så hadde mamma bursdag mens vi var der oppe, og den kvelden ble det ekstra god mat, selvom det ble ganske så grei mat alle de andre dagene også. Og tonnevis av godis… og kvikklunsj såklart.

Screen Shot 2019-03-06 at 13.10.28.jpg

Aaah, snødekte trær…. ♥

IMG_1063.jpg

Det blir mer om slalåm, skigåing, snømotiver og enda fler landskapsbilder i kommende innlegg!