78° nord

Litt bilder fra turen opp.

IMG_1205.jpg

Det var tre spente østfoldinger som satt seg på flyet fra Gardermoen til Longyearbyen i går, lørdag. Vi fløy inn i en nydelig solnedgang, og landet på Svalbard rett før halv ni. I det vi fløy inn over øya så vi den ene snøkledde toppen etter den andre, og lyset var jo bare helt magisk… Det er det forsåvidt hele tida. Vel nede på bakken var det å gå rett av flyet og ut i kulda for å komme seg inn på terminalen. Forfriskende!

IMG_1222.jpg

Vi er jo så utrolig heldige at vi besøker kjentfolk her, så vi ble plukket opp på flyplassen og kjørte de 10 minuttene det tar å komme seg inn til selve byen. Der lempet vi av bagasjen og dro rett ut til et booket bord på Stationen, hvor vi spiste superdigg middag. Skål for første kvelden!

Etter middagen, som var rundt klokka halv elleve, kjørte vi en liten sightseeing-runde rundt omkring. Og det blir jo ikke mørkt her! Er det ikke bare så snålt at den første soldagen i Longyearbyen var 8. mars, og at det i midten av april vil være midnattssol her? Og det etter at det var mørketid og ingen sol i det hele tatt mellom september og mars..? Jorda er fantastisk fascinerende.

Disse to siste bildene ble tatt klokka 23:29. Og mørkere ble det ikke. Åååh som dette stedet er flott… I dag har vi vært ute og kjørt hundespann. Mer om det senere!

Tur

I dag skinte sola.

DJI_0220.jpg

Det føltes faktisk ut som vår i visse stunder i dag, da vinden var fraværende og sola stekte der jeg og Chantel trasket rundt i skogen. Vi var ute på en av våre obligatoriske foto-sessions, men i dag fikk vi oss en skikkelig tur også. Vi var vel ute i ca. to og en halv time. Drona var med, og Chantel fikk prøve den for første gang:

DJI_0226.jpg

Det finnes to typer folk i skogen. Slike som Chantel, som er den vakre skogalven:

Og så har du sånne som meg, som fjomper rundt og ser ut som en nisse/den østfoldingen jeg er:

Neida. Joda. Hehe. Chantel er modellen av oss, sånn er det bare.

IMG_4750.jpg
IMG_4907.jpg

Litt tilfeldig, men til min store glede, så kom vi over en av dammene som befinner seg i Fredrikstadmarka. Og der var det fortsatt is! Fantastisk, vakker, blå og kald is….

DJI_0237.jpg
IMG_4886.jpg
IMG_4873.jpg

Jeg fikk noe ganske fine filmklipp med drona over dammen, som vil komme i en vlog om ikke lenge (håper jeg - man vet aldri med det tempoet jeg jobber i…).

IMG_2390.jpg

Dette er Chantel sin siste dag her i Fredrikstad, og i morgen tidlig reiser ho tilbake til Drammen. Det har vært superstas å ha ho på besøk, as per usual.

Daffedag

I dag satt vi ikke en fot utafor døra før klokka var nærmere sju på kvelden. Men da vi først gikk ut gikk vi en skikkelig runde, opp og rundt om i skauen til og med.

IMG_4458.jpg

Vi spanet så vidt rundt omkring der vi gikk og planla morgendagens tur, som skal bli i dagslys og med drone på slep. Ettersom det var såpass mørkt nå når vi var ute, så satset jeg ikke på å få tatt noe særlig bra bilder, men jeg er overrasket over hvor godt jeg liker de. Jeg har helt glemt at dårlig lys ikke betyr dårlige bilder, bare en annen og unik stemning dersom man tar utfordringen.

IMG_4467.jpg
IMG_4467-2.jpg

Som sagt har vi ikke gjort stort i dag. Chantel har sett og hentet seg inn på Sophie Elises Verden (som jeg allerede har sett), og jeg har hentet meg inn på 71° Nord. Ola-Conny er virkelig et forbilde, haha… Skulle ikke forundre meg om det ble han som stod igjen til sist, rett og slett fordi mindsettet hans oser av positivitet og optimisme. Heia heia…

Som Chantel skriver på bloggen sin, så er det deilig med vennskap som er “chill”. Man trenger ikke alltid å gjøre en masse greier, og allikevel er det på en måte kvalitetstid bare det å være i nærheten av hverandre. Uanstrengt. Da går slike daffedager som dette helt fint. Og det er virkelig til å sette pris på.

Besøk

Guess who’s here.

Screen Shot 2019-03-25 at 19.00.21.png

Eeendelig er det sweet reunion med Chantel! Nå har vi ikke sett hverandre på et veldig drøyt halvår, men det blir fort sånn. Tida flyr jo virkelig!

Og når vi snakker om tid… Jeg har jo blitt 24 siden sist vi så hverandre, og Chantel kom med kjempefine gaver tl meg, og dette kreative kortet:

Nå vet jeg det som er å vite om tallet 24. I tillegg fikk jeg litt godis, en bok og verdens søteste kopp - men den har allerede vært i bruk og står i oppvaskmaskinen, så bilde av den kommer senere.

IMG_4429.jpg
IMG_4438.jpg

Chantel kom i går og skal være her i to dager til. I dag var vi en tur på byen og kjøpte litt ting og tang, Chantel avtalte tid til ny tattovering i sommer, og så har vi spist. Spist vanlijebolle, taco og oreokake. For det er det vi gjør når vi er sammen: spiser. Og sover. Blir det bedre?

Screen Shot 2019-03-25 at 19.02.56.png
IMG_4442.jpg

Vi har ingen klare planer for de neste dagene (bortsett fra å spise og å sove da såklart), men noe gøy finner vi vel på.

Mandagsmood

Det er noe fredfullt over det å høre vinden rive i vegger og tak, når en selv sitter inne i sin egen stillhet og bare ser ut på stormen uten å faktisk føle den. I det jeg skriver dette innser jeg at det betyr at det er rolig på innsiden i dag - i både kropp og tanker - og det skal virkelig ikke tas for gitt. Etter en uke med folk og sosialt samvær hver eneste dag, føles det fort litt tomt når en plutselig befinner seg helt alene.

Men i dag bare lader jeg. Og det gjør jeg med trening, filmjobbing, klesvask, planlegging, et par telefonsamtaler og enda mer trening. Det høres kanskje ikke ut som optimalt lade-materiale, men det er så utrolig deilig å få unnagjort saker og ting man har hatt på to-do-lista litt for lenge. For ikke å snakke om at jeg nå endelig trener på treningssenter igjen, og kan bli med på gruppetimer! Aaah, det er så gøy… I kveld skal jeg på en dansetime, og jeg skal drite fullstendig i hvor dum jeg ser ut og bare kose meg istedenfor.

Det var denne mandagens mood. Ganske chill. Forløpig er det en bra dag, og sola skinner til tross for at man blir blåst bort så fort man går ut døra. Hvordan er din mandagsmood?

Bursdag

24 år…

IMG_4406.jpg

Nå har det vært to dager med feiring! Det startet i går på selve bursdagen min som ble feiret i Oslo hos Herman. Jeg ble selvfølgelig behandlet som den bortskjemte prinsessa jeg er (hehe…) og ble dullet med hele dagen av Herman. Bless his heart.

Ut på ettermiddagen dro vi til Døgnvill hvor vi møtte opp med min bror og hans kone - som også har bursdag samme dag som meg! Og på Døgnvill får man gratis burger i bursdagsmåneden sin, ooooog gratis dessert dersom man er der på den faktiske bursdagen sin! Utropstegn!!!

IMG_1117.jpg
IMG_1121.jpg

Det ble en veldig koselig og avslappet bursdag. Utenom turen ut for å spise var jeg og Herman bare hjemme, spiste godis og tittet på film.

I dag dro vi sammen til Fredrikstad hvor vi nå sitter stappmette i sofaen til mamma etter å ha spist enorme mengder sushi og sjokoladekake tilsammens med ho og pappa.

IMG_4403.jpg

Det har vært to veldig koselig dager med feiring. Jeg føler at bursdagene mine kommer med en litt sur undertone - gitt av meg selv - fordi jeg ser på det å bli eldre som en ganske negtiv ting. Brått er jeg 30, og da er jeg snart 40 som basically er 50 og så er livet snart over. Og så skal man rekke å oppnå så mye før den tid. Teite tanker, eller hva?

IMG_4414.jpg

Men tiden kan man ikke stoppe. Så det er bare å nyte alt man har mens man har det. Og jeg har nytt disse to dagene, og skal nyte dagene som kommer ♥

Innvandrer

I bilen på vei hjem fra skatteetatens kontor i dag formiddag kom jeg til å tenke på universet, og at ingen vet hvor det starter eller ender. Hvor latterlig stort det er, det vi befinner oss i. Med våre små liv og problemer som virker så inmari viktig for oss - men hva betyr det vel egentlig om et par hundre år, når ingen lenger husker hvem vi er uansett? Eller om mange billioner år og sola dør - hva betyr vel min eksistens her og nå i det store bildet? Dette blir fort en slippery slope som fører til eksistensiell angst og det som verre er, men: det får meg også til å innse at det ikke er så farlig å drite seg ut en gang i blant, for hvilken betydning har det vel egentlig til syvende og sist.

Sååå uansett! Jeg var visst blitt registrert som ‘utvandret’ fra Norge under mitt halvår i Sverige, så i dag fikk jeg dra til skatteetatens kontorer og levere papirer på at jeg nå har vandret inn igjen. Til ære for dette besøket tok jeg på meg noe annet enn tights/joggebukse og den samme genseren jeg har brukt de siste to månedene, og det føles bra å ha lagt en aldri så liten anstrengelse i det å ikke se ut som den arbeidsledige-kvartlivskrise-ung-og-ikke-særlig-lovende personen jeg er. Okei, så tankene mine om livet trigget muligens en bitteliten angst, men jeg overlever.

Forresten, se på dette fine smykket jeg kjøpte for ikke så lenge siden! Det er et bittelite verdenskart. Jeg har på bucket-lista mi å ha vært innom alle verdensdelene før jeg dør, og jeg har et stykke igjen, mildt sagt. Jorda er så vakker. Til tross for alt det jævlige som også skjer her. Nei, nå gjelder det å holde på positiviteten og optimismen dere! Det går mot vår og jeg skal snart ut på eventyr igjen. Sånt blir man glad av.

God tirsdag ♥

En strålende siste dag

Det var først den siste dagen at sola endelig lyste ned på Sjusjøen og de glade skigåerne og skiståerne der. Selv var jeg ikke i nærheten av noen sorters ski den dagen, men jeg tilbragte en god stund i vinduskarmen med sola i ansiktet mens jeg glodde (og til tider lo) av sprekingene i slalåmbakken utenfor.

Det jeg ville få ut av dagen var imidlertid å se solnedgangen fra et toppunkt. Så ut på ettermiddagen tok jeg og Herman beina fatt og gikk opp slalåmbakken.

DJI_0208.jpg

På toppen var det en relativt sterk og iiisende kald vind, men den lille drona mi levde og lystret som bare det. Jeg blei nesten litt stolt. Nå har den vist seg verdig i kjølige (mildt sagt) forhold også.

IMG_4299.jpg
IMG_4297.jpg

Se så kule formasjoner! Naturen er fascinerende… Vi ble ikke helt til sola var forsvunnet, både fordi det var så kaldt der på toppen, men også fordi det var greit å komme seg ned mens det var lyst og fint. Det tok ikke lang tid altså, hverken å komme seg opp til topps eller det å ake ned igjen.

IMG_4286.jpg
DJI_0206.jpg

For ja, vi akte ned! På rumpeakebrett. Det ble et par ake-sessions i løpet av uka, og for det meste lå jeg på en akematte som gikk alt for fort, hehe. Men de orket vi ikke dra med oss hele veien opp slalåmbakken, så da ble det små rumpeakebrett istedenfor. Da vi var nede ved hytta ble vi møtt av en gjeng som satt i jacuzzien, og som knipset dette bildet:

Der har du meg… ser alt igjennom kameraet istedenfor i virkeligheten. Jeg og Herman hoppet også omsider opp i jacuzzien, og nøt av utsikten og ikke minst månen som syntes for første gang på lenge. Jeg ble ikke lenge i boblebadet, for jeg måtte selvfølgelig opp og ta bilder.. Hehe.

IMG_4330.jpg
Screen Shot 2019-03-09 at 16.45.15.jpg

Bilde tatt fra en stjerne-time-lapse jeg tok den kvelden . Nå er jeg ferdigskrevet om denne herlige turen, og jobber med å redigere ferdig en film derfra. Det er sykt mye materiale å gå igjennom… Stay tuned!