Rutiner

Så var det allerede blitt oktober.

Tida flyr her på vestlandet, og ukene går i det samme. Skole tirsdag (av og til også mandag) til fredag. Kor og trening på kveldene. Annenhver helg alene og annenhver helg med Herman. Og fra november av vil alene-helgene bli til jobbhelger.

Studiet er gøy. Nei, det er å underdrive - dritgøy passer bedre. Jeg håper de kommende semestrene blir like praktiske som dette. Det er nesten synd at vi er ferdige så tidlig som midten av november i år. Men da får jeg kanskje god tid til å drive med egne prosjekter frem til vårsemesteret starter i januar, hvem vet…?

En ny vlog er nå ute! Ikke den typiske ut-på-tur-vloggen, men det er vel greit med bittelitt variasjon av og til.

Ellers ønsker jeg dere en flott oktober måned. Nå blir det snart ordentlig høst ☂

Ulriken

Selvom september er en høstmåned, så byr den også som regel på noen siste sommerdager. I dag var en sånn dag - med sol, ingen vind og over 20 deilige grader. Diiiigg.

Jeg benyttet meg derfor av anledning og tok meg en tur opp Ulriken, det høyeste av de syv fjell. Planen var egentlig å ta gondolen, men så tenkte jeg på studentbudsjettet, pluss det faktum at jeg kunne ha hatt godt av en treningsøkt. Så da ble det til at jeg tok turskoa fatt og gikk en nydelig sti opp i fjellsiden.

Søndag og sol betydde såklart at det var haugevis av folk som tenkte som meg, så jeg var ikke alene oppe på fjellet. Men på toppen er det plass til alle, og jeg fant meg en rolig liten plass hvor jeg satt for meg selv og spiste, halvsov i varmen, tok bilder og filmet litt. For det meste satt jeg vendt mot byen, og trafikkstøyen kunne man høre hele veien opp. Men så fort man gikk litt ned i terrenget mot vidda - altså vekk fra byen - så ble det helt stille. Utrooolig deilig!

IMG_1581.jpg

Det ble til at jeg satt der et par timer, før jeg tok beina fatt og gikk ned igjen. Jeg endte opp med å ta en annen vei ned enn den jeg gikk opp, og den veien var gørrkjedelig i sammenlikning. Bare trapper og grussti, i motsetning til fjellstien jeg gikk opp. Kjekt å vite til neste gang.

Besøk - igjen

Det går ikke for lenge mellom besøkene her i Bergen, og denne gangen var det mamma som kom kjørende helt fra østlandet.

Igjen kom godværet med helgebesøket, og selvom det regnet en skvett i løpet av fredagen, så hadde vi strålende sol både lørdagen og søndagen. Lørdagen startet vi med å skaffe litt kapp for så å snekre en etterlengtet benk/fjøl til det bittelille kjøkkenet mitt. Mer om det ved en senere anledning.

For lørdagens høydepunkt var turen vi tok til Troldhaugen! Det er altså der Edvard Griegs hus og grav ligger, som nå også har blitt et museumsområde med kafé, utstilling og en flott konsertsal.

IMG_1441.jpg
IMG_1495.jpg
IMG_1478.jpg

Det var såklart magisk. Magisk og inspirerende. I dag hører man trafikkstøy fra store veier, og skuer utover landskap fullt av bebyggelse, men når jeg vel var der forstod jeg hvor stille og fredelig det må ha vært der i Griegs levetid, med kun naturen og havet så tett på.

IMG_1527.jpg

På søndagen, før mamma kjørte østover på ettermiddagen, tok vi oss opp fjellet som ligger rett bak der jeg bor: Løvstakken.

Selvom sola varmet var lufta frisk og kjølig. Skikkelig høstluft! Det tok oss i underkant av to timer å gå til topps, da med mange fotostopp underveis. Det var mye folk på stiene, men det skulle bare mangle på en så fantastisk søndag.

IMG_1903.jpg
IMG_1571.jpg
IMG_1568.jpg

Så dro ho mor hjemover, mens jeg satt igjen med gode minner og et fullt kjøleskap. Ja, for jeg ble rett og slett skjemt bort i helga med både opplevelser og god mat ♥

La oss ikke overse at det nå er september! Høsten er i gang, og jeg gleder meg til høstfargene pryder fjellene som omringer Bergen by. Neste helg er det jeg som skal på besøk, da til Herman i Oslo. Gleder meg!

Besøk

Helgen som var var bra av to grunner: Herman kom på besøk, og det har nesten ikke regnet!

IMG_1403.jpg

Herman kom med godværet grytidlig lørdag morgen. Det var hans første (av det som kommer til å bli mange) besøk til meg her i Bergen, og det var såklart kjempekoselig å treffes igjen etter å ha bodd på hver sin side av landet i to-og-en-halv uke.

Lørdagens store begivenhet var kinoturen hvor vi så den nyeste Tarantino-filmen: Once Upon a Time In Hollywood. Den var, som forventet, bra. Tarantino slår sjeldent feil.

IMG_1325.jpg

På søndagen ble det virkelig sommervær, med sol og varme vinder. Ettermiddagen og kvelden brukte vi på å vandre rundt i Bergen sentrum, spise is ved brygga, og ta turen opp til Fløyen.

IMG_1426.jpg
IMG_1362.jpg

Jeg liker Fløyen, først og fremst fordi det tar en opp over alle hus, biler og bystøy. Man blir fort litt “innestengt” i en by hvor fjellene rager på alle kanter, så det å komme seg opp i høyden blir som et friskt pust. Og ikke bare høyden gir det friske pustet, men selvfølgelig også naturen som venter der.

IMG_1406.jpg
IMG_1414.jpg

Kveldslyset var magisk, og duften av mose, bartrær og fuktig jord var som balsam for sjela. Tenk hvor heldige vi er her i Norge, som kan finne natur og grønne lunger selv i de største byene.

Etter å ha trasket rundt på stier, hilst på geiter og brukt penger på en ny og alt for dyr regnjakke, fraktet banen oss ned til sentrum igjen hvor vi tok søndagsmiddagen på Royal Gourmetburger & Gin, etter anbefaling fra google. Vi ble ikke skuffet - namm!

IMG_1431.jpg

Herman forlot meg i dag morges - snakk om en tøff start på uka, hehe. Med ‘forlot’ så mener jeg at han tok flyet tilbake til hovedstaden. Nå blir det tre uker til neste gang…

Denne uka starter studiene mine på ordentlig, med undervisning 8 - 16 de neste fire dagene. Det blir uvant med så lange “arbeidsdager”, men forhåpentligvis er det jeg lærer givende nok til at tida bare flyr.

Håper alle får en god uke, den siste augustuka for i år ✿

Fest men ikke fyll

Da var første Bergensuka overstått, og jeg lever fortsatt. Ikke bare har det vært min først uke boende i Bergen, men i går endte også den såkalte fadderuka, hvor flertallet av nye studenter her i byen har drukket seg halvveis til døden hver kveld seks dager på rad. Jeg har holdt meg til smoothie, iste og brus, men har allikevel hatt det ganske gøy, tro det eller ei! Har til og med blitt kjent med et par nye folk, og det med null promille!

IMG_0512.jpg

Jeg har også lært meg å kjenne byen noenlunde bra, i alle fall det mest sentrale av det. Og jeg vet hvordan å komme meg rundt, enten det er til fots, med buss eller bybane. Jeg gleder meg til jeg får tatt noen skikkelig turer med kameraet, for det har det ikke vært mye tid til enn så lenge.

Det har regnet hver eneste dag, men det er også ofte et par stunder med sol de dagene det regner. En dag var det sol på ene siden av huset og regn på den andre. Bergen lever opp til ryktet sitt.

IMG_1029.jpg

Meg som omfavnet drittværet i fjor høst, den gang i Sverige. Skal søren i meg omfavne det her også.

På plass

Torsdag kveld etter en hel dag med kjøring ankom pappa og jeg Bergen. Etter å ha hentet nøkler til hybelen kom vi oss omsider frem til sluttdestinasjonen: studentboligen. Jeg hadde ikke høye forventninger i utgangspunktet, men da jeg åpnet døra og ble møtt av en sliten 80-tallshybel uten komfyr!!! - da ble jeg litt paff. Hverken komfyr eller kjøkkenbenkplass, bare to kokeplater og en oppvaskkum. Umiddelbart tenkte jeg at “her kan jeg ikke bo”, men etter å ha fått roet ned tanker og følelser begynte hjernen min å se løsningene i stedenfor problemene. Beliggenheten og plasseringen av boligen er tross alt veldig bra. Så dette skal jeg få til å funke!

Pappa ble her helt til lørdagen, så det første vi gjorde på fredagen etter mye tenking og planlegging var å dra på IKEA. Jeg trodde helt ærlig at det ikke skulle bli nødvendig, men jepp og jo. Det gikk fort fire-fem timer der inne blant alle de andre student-med-forelder som var ute på samme ærend.

Det ble mye mekking den fredagen, men på kvelden tok vi oss en tur til Fløyen. Det regner visstnok to tredjedeler av året i denne byen, men på fredag var det sol, og utsikten fra Fløyen var nydelig. Markert med rød pil kan dere se sånn ca. hvor jeg bor! Det tar en drøy halvtime å gå til sentrum.

IMG_1295-2.jpg
IMG_1308.jpg

Området rundt Fløyen er noe jeg definitivt vil utforske mer i løpet av tiden jeg skal bo her. Ettersom vi begge var slitne, og jeg fortsatt veldig forkjøla, så gikk vi bare en kort tur inn i det grønne, hvor jeg møtte på flere sjarmerende skilt.

På lørdagen hjalp pappa meg med litt mer mekking før han satt kursen tilbake mot Østlandet. Jeg er så utrolig takknemlig for all hjelpen jeg fikk med innkjøp og mekking, og ikke minst at jeg ble kjørt hele veien hit slik at jeg fikk med meg mest mulig saker og ting. Verdens beste pappa.

IMG_1306.jpg

I dag tok jeg meg en tur frem og tilbake til sentrum bare for å sjekke ut ruta. Det har vært av og på med regn hele dagen, og jeg tror at så lenge jeg bor her kommer jeg alltid til å ha en paraply i sekken eller veska. I morgen er det studiestart! Og jeg er spent såklart. Vi hørs forhåpentligvis i løpet av uka!

Sommeren går mot sin ende

Oi oi oi.. Nå har det hendt mye siden sist. Jeg vet ikke hvorfor det har vært så stille her inne, men det har egentlig vært litt deilig med disse pausene fra bloggskrivinga. Men la meg fortelle hva jeg har gjort de siste ukene!

Sommerbyen Fredrikstad

For to uker siden var det Tall Ships Race her i Fredrikstad, og under festdagene hadde vi (altså mamma og jeg) besøk fra USA av et par gamle familievenner. Selvom jeg jobbet alle dager fikk jeg med meg litt av festlighetene som foregikk i sentrum, og det var flott å se alle de fine og storslåtte skutene.

IMG_1741.jpg

Halmstad

Det er jo ikke ordentlig sommer uten å ha vært i Halmstad hos mormor. Jeg var der jo i slutten av mai/begynnelsen av juni, men denne gangen var det virkelig sommer. Og årets første sommerbad ble unnagjort.

Hytta

Badebildet over er riktignok ikke tatt i Sverige, for der rørte jeg ikke kameraet under hele oppholdet, men det fører meg over til neste punkt, nemlig hytta. Fra Sverige dro jeg rett ut på hytta til Herman, og selvom jeg jobbet så og si alle dagene jeg var der, pendlet jeg mellom hytta og jobb. Torsdagen som nettopp var hadde jeg hele dagen fri, og da dro vi på holmetur, hvor badebildet ble knipset. Og kvelden bød på en nydelig og helt vindstille solnedgang.

Nytt kapittel i vente

Og her kommer den store nyheten siden sist: jeg har kommet inn på studier i Bergen. Så om under to uker flytter jeg til vestlandet, og skal studere TV-produksjon de tre neste årene. Æææ! Jeg er så sinnsykt spent! Dette blir den femte byen jeg bor i, og jeg både gruer og gleder meg til å gå tilbake til studenttilværelsen. Rabattene ser jeg frem i mot, eksamenstiden derimot…

Nå er jeg inne i min tredje jobbhelg på rad, og i går kveld etter jobb dro jeg hjem fra hytta. Så nå sitter jeg hjemme i huset for første gang på to uker, drikker en etterlengtet grønn og iskald smoothie, og lader opp for denne dagens jobbkveld. De neste to ukene kommer til å suse forbi, det vet jeg. For nå er det spennende tider i vente.

Hyttehelg

Da var årets første tur til sommerhytta unnagjort! Det er altså snakk om hytta til familien til Herman, hvor jeg har vært så heldig å få tilbringe noen dager hver sommer siden vi ble et par for fire år siden.

 created by dji camera

Denne helga var jeg og Herman der alene, men på søndag inviterte vi ut våre tipp toppers venner Magnus & Tina (aka matmor og matfar til kattepusene Loke og Sif). Etter noe litt mye styr fikk vi fyr i grillen, og hev i oss imponerende mengder grillmat.

IMG_0369.jpg
IMG_0389.jpg

Noe av det beste med å eie en drone, er å la venner få fly den. Alle synes det er så spennende, haha.. Meg selv inkludert! Etter maten ble det altså en times forstyrrelse av søndagsfreden da vi suste rundt med drona over land og vann.

Helga bød på klassisk norsk sommervær, altså delvis sol og skyet, kjølig vind, men absolutt til å overleve så lenge man tok på seg ullsokker og en varm genser. Og speaking of! Nå har jeg endelig fått tatt i bruk denne nydelige genseren Lise har vært så inmari snill og strikket til meg. Se så fin!!!

IMG_0495.jpg

Og ja, ellers gikk det i treningstights og melonsko hele helga. Mer komfortabelt blir det ikke. En koselig helg med koselig selskap ✿