VLOG #12 | Norgeshelg, kusinebesøk & livet

Ei litta vlog om mitt lille Norgesbesøk for 2 uker siden, kusinebesøket som her var forrige uke, og hvordan ting står til nå. Oppdatering siden dette ble spilt inn (spoilers for neste film, hehe): som dere vet her fra bloggen så er mormor hjemme igjen fra sykehuset og nå på bedringens vei, og i morgen reiser vi opp til Norge og fjellet ♥

Disig

Da jeg hentet mormor hjem fra sykehuset i ettermiddag og vi kjørte ut av byen, ble tåken tettere og tettere omkring oss jo lengre ut mot kysten vi kom. Det er like tåkete ute som det kjennes inne i hodet mitt, sa mormor, og jeg trodde henne uten tvil.

IMG_3937.jpg

Mormor trengte altså ikke mer enn én natt på sykehuset i denne omgang. Fair enough, med tanke på at ho tilbragte nesten tre uker der i høst. Så nå er ho tilbake i huset, og vi krysser fingrene begge to for at nye medisiner skal gjøre susen så fort som mulig.

IMG_3960-2.jpg

Ellers har formen min også vært ganske shitty i dag, men jeg skal virkelig ikke klage på en forkjølelse når mormor går igjennom det ho gjør. Hehe. Måtte vi begge nå bli friske så vi kan reise opp til Norge og fjellet som planlagt til helga!

IMG_3957.jpg

Midt i alt som var shitty og før jeg fikk beskjed om at mormor kunne komme hjem gikk jeg en kjapp tur ut med kameraet. Jeg klarte virkelig ikke å fange det i dag i den grad jeg hadde ønsket, men lyset og luften var virkelig magisk. Det har vekslet mellom sol, overskyet, klart og tåkete. Og nå når jeg hentet mormor var det skikkelig trollsk ute.

Det føles litt tåkete i hodet mitt også i kveld, og det har gått i paracet og nesespray gjennom dagen. Det blir vel senga snart, selvom klokka ikke har passert åtte engang. I morgen blir en ny og bedre dag.

Gratulerer på 90-årsdagen

Kjære morfar, gratulerer med dagen. I dag skulle du ha blitt 90 år, og mormor har baket kake som vil skulle feire med i kveld her hjemme i huset deres. Men mormor har blitt innlagt på sykehuset igjen. Ingen fare foreløpig, og jeg tok med en bit av kaka da jeg besøkte henne. Jeg dro innom graven din i stad, for det var også noe vi skulle gjøre i dag. Der tente jeg et lys og slo av en liten prat, men det vet du vel allerede. Ikke vet jeg hvorfor jeg skriver dette på en blogg på internett, men internettet er jo noe som flyter litt sånn rundt i lufta, akkurat sånn som jeg ser for meg at du gjør nå, der du passer på resten av oss i familien. Vi tenker på deg litt ekstra mye i dag. Grattis.

IMG_9351.jpg

Sol og isende kaldt

Da jeg først så ut vinduet i dag morges så det ut som om våren var kommet for fullt, med grønn gressplen og strålende sol. Det tok meg imidlertid ikke lang tid å innse at det var ti ganger kaldere i dag enn i går, da gårsdagens tette skylag hindret varmen i å sige ut i verdensrommet.

IMG_3914.jpg

I dag har jeg tilbragt et par timer i byen hvor jeg shoppa litt vel mye unødvendig i tillegg til det som faktisk stod på lista mi. Oops… På lista stod et par-tre bursdagsgaver - fordi alle har bursdag i mars, right? - og så trengte jeg en usb-lader ettersom den jeg bruker til å lade mobilen min ikke er kraftig nok til å lade GoProen. Alt annet unødvendig jeg fant vil jeg ikke engang nevne, for jeg skammer meg som den forbrukeren jeg er.

Etter bytur, hjemtur, lunsj og en powernap kledde jeg meg med ullundertøy og tok en tur ut i kveldssola. Eller ettermiddagssola da, den går jo ned relativt tidlig fortsatt. Legg forresten merke til den fine lille dinosaur-refleksen som henger ut av lomma mi, hihi.

Det er fredag, men for meg føles det ut som søndag ettersom jeg starter på en jobbhelg i morgen tidlig. Men uansett fredag eller søndag, jobb eller ikke jobb - i kveld blir det taco.

Besøk fra nært og fjernt

En tåkete torsdag.

IMG_3850.jpg

Først kom mine to kusiner ned ved lunsjtider. Ettersom mormor ikke er helt i form om dagen mekket vi jentene sammen et parti deilige pannekaker som vi nøt av før det neste besøket dukket opp.

Det neste besøket bestod av min mammas kusine med sine to barn, altså mine tremeninnger. De bor i England og kom altså hele veien derfra. Ettersom de har familie i Sverige kommer de hit et par ganger i året, men det er ikke alltid at jeg er her nede samtidig, så det er ekstra stas når det klaffer og vi faktisk får hilst på hverandre.

Så over til disse nydelige, dryppende bildene. Man skal kanskje ikke kalle sine egne bilder for ‘nydelige’, men motivene var i alle fall det, og jeg fanget de så godt jeg kunne! Dagen har bydd på et skikkelig deppe-vær, men da jeg begav meg ut på en liten løpetur på formiddagen innså jeg at det egentlig var skikkelig fint - på sin egen måte selvfølgelig.

Alt det grå ser jo ved første øyekast ut som et teppe av nedstemthet, men på løpeturen så jeg alle de små dråpene som glitret både her og der, og de dystre fargene var det jo også noe vakkert ved.

Så jeg så meg nødt til å stikke ut igjen ved senere anledning og ta med kameraet. Jeg dro med meg Karin ut, og godt er det, for ho knipset disse kule bildene:

Aaah, refleksjon… Jeg tok meg også en tur ut med drona. Man skal jo være forsiktig med å fly når det er tjukk tåke, ettersom det basically er å fly den i igjennom vann, men jeg tok det lugnt, og det ble null problem.

Den var litt bløt da jeg landet den, men det ble ingen tekniske problemer. Nice. Det er alltid spennende å teste den ut i nye værforhold. Snart skal jeg ta den med til fjells, så får vi se hvordan den tåler skikkelig kulde.

Etter en fire-fem timer begav de besøkende seg hjemover (engelskmennene er i Sverige over flere dager, så når jeg skriver ‘hjemover’ mener jeg ikke England, hehe). I morgen skal tåken visstnok forsvinne og sola skal snike seg frem, men jeg tror det ikke før jeg får se det!

Just do it

Har du noen gang sittet og følt på at du ønsker å gjøre en endring, men at det liksom ikke er “rett tidspunkt” enda? At du har et lite prosjekt du ønsker å starte på, men du må vente til du er forbi den travle perioden du tilfeldigvis befinner deg i akkurat nå. At du må vente til våren med å begynne å jogge, for da er det bedre joggevær. At det ikke er noe vits i å gjøre endringene i kostholdet før det blir vår og du begynner å jogge.

Bare vente litt.. Ikke akkurat nå… Ikke i dag…

Skal jeg si deg noe? Bare gjør det! Begynn . Det holder å bare ta et bittelite steg, så er du i gang.

Det er kanskje lett for meg å si, som ikke er den typiske prokastinatøren, men akkurat nå befinner jeg meg i den situasjonen hvor jeg utsetter visse ting fordi jeg venter på de rette omstendighetene. Så med dette innlegget sparker jeg meg selv i ræva og minner meg selv på det at alt starter hos meg selv - i meg selv. Ingen andre kommer til å gjøre det for meg, og omstendighetene vil aldri bli optimale uansett, for det finnes alltid et om og men.

Så nå hopper jeg like gjerne i det. Blir du med?

Katter og kos

Tilbake i Halmstad igjen, og det etter en sosial helg. På fredag ble det kjærestekveld med våre spesial-hjemmelagde-burgere og noen episoder av siste sesong av Modern Family.

Lørdagen startet med en skikkelig shoppingrunde. Selv hadde jeg et gavekort på Elkjøp som jeg brukte på en gorillapod og et filter til det store kameraet mitt, pluss et minnekort til GoProen. Så dro vi over til XXL hvor Herman investerte i en masse nytt vintertøy. Nå er han godt rustet til mars, da det blir både fjelltur og en reise langt nord.

Etter shoppinga kjørte vi langt om lenge - fordi vi stadig kjørte feil - før vi omsider landet hos et vennepar i Vestby, hvor vi tilbragte en etterlengtet vennekveld (og kattekveld, for de har nå TO katter - som jeg faktisk skal passe om noen måneder!)

IMG_3737.jpg
IMG_3757.jpg
IMG_3722.jpg

Så var det søndagen. Jeg og mamma dro i tro tradisjon og tok en formiddagsøkt på Friskis, og med tanke på hvor sjeldent jeg får trent med vekter nå for tiden kan du tro jeg er støl i dag. Det er digg.

IMG_0980.jpg
IMG_0975.jpg

På ettermiddagen dro jeg og Herman videre til Sarpsborg hvor vi hilste på Hermans familie og ble til middag og overnattinsbesøk hos Lise. Jeg og Herman brukte søndagskvelden og mandagsmorgenen på å se både How to Train Your Dragon 1 og 2, og det gikk først opp for meg i går at film 3 faktisk går på kino nå! Whaaat. Tenk at jeg ikke har fått det med meg - jeg mener, jeg visste jo at det skulle komme en ny film, men at den allerede var her!? Så den skal sees så fort det blir anledning!

IMG_3814.jpg

Og nå er det tilbake til hverdagen i en to ukers tid før alt snus på hodet i mars. Mer om det senere…

Den der dagen

Happy valentines..? Jeg har aldri feiret valentines, og det komersielle ved det er jo egentlig litt motbydelig. MEN hvis man fokuserer på kjærleiken og det å være litt ekstra kjærlig overfor de man er glad i, så er det jo en hyggelig høytid. Right? Det hadde blitt vanskelig for meg og Herman å feire når vi er i forskjellige land uansett, men kofferten står ferdig pakket og i morgen reiser jeg opp til østfold for en liten helgetur, hvor vi for morgendagens kveld har planlagt en digg middag og noe gøy å titte på. Så jeg tar det som en forsinket valentinesdate.

IMG_3686.jpg

Ute i dag er det grått, vått vindfullt og tåkete, og kvelden skal tilbringes på jobb. Årets februar byr virkelig ikke på noe bra vintervær, i allefall ikke her i sørlige Sverige. Det er godt jeg skal på fjellet om et par uker, så får jeg meg en skikkelig runde med snø og kulde.

IMG_0985.jpg

Ha en fin valentinsdag alle som en, husk å gi en ekstra god klem til de du er glad i nå mens du kan.

Suddete

IMG_3668.jpg

Dagen i dag har vært lugn, med en gå/løpe/treningstur og ellers avslapning innendørs. Jeg har filmet litt i dag og satser på at materialet utgjør en ny vlog, men spesielt spennende blir den ikke. Akkurat nå er jeg imidlertid i en sånn fase hvor jeg bare lager og publiserer det som blir filmet, og så driter jeg bittelitt i hvorvidt det er en superkreativ og spennende video. For hver video jeg gjør som jeg ikke blir spesielt fornøyd med, nærmer jeg meg en supervideo jeg kommer til å elske - tenker jeg. Kanskje urealistisk, kanskje ikke.

IMG_0923.jpg

Det kom en liten pus på besøk i dag! Jeg tror jeg har hilst på den før, men det er sjeldent jeg ser katter her. Hundrevis av kaniner, et titalls hunder og nå en katt. Det var en kosepus, så den kom til meg når jeg kalte på den og lot seg bli dullet med. Sånt er alltid stas ♥

IMG_0935.jpg

Så var det tittelen - bortsett fra det første bildet har dagens bilder blitt uklare, dels takket være gjenskinn i vindu (kattebildet), så var det dette som ble tatt innendørs på en restaurant med dårlig belysning. Mormor bad meg med ut på middag, og vi spiste begge en nydelig lammestek. Mmm. Desserten tok vi hjemme, og da med lysbilder som underholdning. Mormor har haugevis av esker med lysbilder fra før den digitale tiden, og i kveld så vi på bilder fra da barna (altså min mamma og onkel) var små. Og hvor kult er ikke dette bildet av mamma som rir!

IMG_3696.jpg

Se hvordan alt rundt er skikkelig suddete mens mamma og hesten står frem skarpt. Jeg digger det. Jeg tok bildet med mitt eget kamera av lerretet som lysbildene ble vist på.

Det var det for denne tirsdagen!