Besøk - igjen

Det går ikke for lenge mellom besøkene her i Bergen, og denne gangen var det mamma som kom kjørende helt fra østlandet.

Igjen kom godværet med helgebesøket, og selvom det regnet en skvett i løpet av fredagen, så hadde vi strålende sol både lørdagen og søndagen. Lørdagen startet vi med å skaffe litt kapp for så å snekre en etterlengtet benk/fjøl til det bittelille kjøkkenet mitt. Mer om det ved en senere anledning.

For lørdagens høydepunkt var turen vi tok til Troldhaugen! Det er altså der Edvard Griegs hus og grav ligger, som nå også har blitt et museumsområde med kafé, utstilling og en flott konsertsal.

IMG_1441.jpg
IMG_1495.jpg
IMG_1478.jpg

Det var såklart magisk. Magisk og inspirerende. I dag hører man trafikkstøy fra store veier, og skuer utover landskap fullt av bebyggelse, men når jeg vel var der forstod jeg hvor stille og fredelig det må ha vært der i Griegs levetid, med kun naturen og havet så tett på.

IMG_1527.jpg

På søndagen, før mamma kjørte østover på ettermiddagen, tok vi oss opp fjellet som ligger rett bak der jeg bor: Løvstakken.

Selvom sola varmet var lufta frisk og kjølig. Skikkelig høstluft! Det tok oss i underkant av to timer å gå til topps, da med mange fotostopp underveis. Det var mye folk på stiene, men det skulle bare mangle på en så fantastisk søndag.

IMG_1903.jpg
IMG_1571.jpg
IMG_1568.jpg

Så dro ho mor hjemover, mens jeg satt igjen med gode minner og et fullt kjøleskap. Ja, for jeg ble rett og slett skjemt bort i helga med både opplevelser og god mat ♥

La oss ikke overse at det nå er september! Høsten er i gang, og jeg gleder meg til høstfargene pryder fjellene som omringer Bergen by. Neste helg er det jeg som skal på besøk, da til Herman i Oslo. Gleder meg!