Skilt du finner på Svalbard

Blank 2000 x 300.png

Først og fremst har vi det kjente fareskiltet ved Longyearbyens grenser som advarer mot isbjørn. Her tok vi - som aaaallleeee andre - masse kleine turistbilder.

Det er også flere skilter angående våpen, for på Svalbard eier de fleste som bor der ei rifle eller to. Skal du gå utenfor bygrensa, altså utenfor isbjørn-skiltene, så må du ha med deg våpen. Eller, du ikke, men du er veldig dum hvis du ikke har det med. Inne i byen derimot er det flere butikker som pent ber deg å ikke ta med turvåpenet inn. Da finnes det våpenskap hvor det kan oppbevares i mellomtiden.

IMG_4972.jpg
IMG_1845.jpg
IMG_1645.jpg

Det finnes ca. 2000 mennesker som bor på Svalbard, og ca. 5000 snøscootere. Det er 2 scootere per innbygger det. Og det er helt klart den letteste og beste måten å farte rundt på så lenge det er snø, for bilveien tar deg ikke spesielt langt.

Flere steder var det hengt opp forbudsskilt mot droneflyvning i Longyearbyen. Er man innen 5km fra en flyplass er det forbudt å fly drone, og denne regelen gjelder på Svalbard også. Det finnes andre steder der man kan fly, og jeg fløy f.eks da vi var på scootertur til Elveneset, og i Barentsburg.

IMG_1249.jpg

Skal du ut på tur med bikkja? Da får du følge med på hvor du kan parkere hunden din og ikke. Vi så maaange hunder på Svalbard, for det meste ulike typer polarhunder. Og de kan du ikke sette fra deg hvor som helst, men ingen fare - da finnes det parkeringsplasser.

IMG_1679.jpg
IMG_1782.jpg

Vi ble også fortalt at man helst ikke skal ha polarhunden sin hjemme i huset, da det for det første kan bli alt for varmt for de, men også fordi de bråker. Og vi hørte det jo fra hundegården som lå rett nedenfor byen: når én satt i gang med ulinga så fulgte resten etter.