Hallo Hiroshima

Stopp 3 på Japanreisen: Hiroshima! I dag satt vi oss på lyntoget og kjørte ca. halvannen time sør-vest for Kyoto før vi befant oss i Hiroshima. Etter å ha bodd på både Airbnb og gjestehus befinner vi oss nå på et hotell, hvor utsikten fra rommet iallefall ikke er å klage på:

Det å reise krever mer energi enn en skulle tro, så ved ankomst tok vi et par timer med avslapning på hotellet før vi begav oss ut på leting etter mat. Fantastiske lysdekorasjoner pryder hele gaten vi bor i! 

Spisestedet vi endte opp på i dag var veldig hjemmekoselig i forhold til de stedene vi vanligvis pleier å spise. Maten var kjempegod, men vi klarte å sette oss i den etasjen av resturanten hvor det var røykesone, og den lukta sitter i klærne etterpå, foråsiresånn. Jeg har fått inntrykk av at det er veldig vanlig i Japan å ha steder inne hvor man kan røyke.

Med fulle mager trasket vi tilbake på hotellet og stoppet innom et par steder her og der på veien, blant annet Lush og en gigantisk arkade.

Jeg har aldri sett på anime eller lest manga, men blir allikevel så fasinert av karakterene... Alt er liksom så søtt, men også fryktelig seksualisert (mye av det ihvertfall).

Badekar er det ikke mangel på her i Japan, så jeg unnet meg en badebombe fra Lush som jeg nøt i kveldstimene. I morgen skal vi til Hiroshima Peace Memorial Museum, fredsparken og generelt området hvor atombomben traff i 1945. Jeg er forberedt på mange sterke inntrykk.