Farvel Nord-Korea!

Nå har jeg endelig fått skrevet om hva vi i hovedsak så og opplevde i løpet av våre 4 dager på innsiden av Nord-Koreas grenser.  Det er vel kanskje på tide, ettersom det nå snart er 2 måneder siden vi faktisk var der. Sier det igjen og igjen jeg altså: s p r ø t t.

Vi skulle reise ut på samme måte vi tok oss inn: via tog. På togstasjonen insisterte guidene på at vi måtte la oss avbilde foran dette emblemet på toget. Jeg skjønte ikke helt hva greia var, men jeg tror de 2 pilene som peker hver sin vei står for sør og nord, og det at vi står på hver vår side og holdt hender liksom var at de to motpartene forenes. Sengebåsen vår på toget var forresten den som er rett bak Herman. 

img_4733-2042264-8-1511008613443.jpg
img_4738-2042264-8-1511008621393.jpg

Det vi ikke fikk med oss på toget på veien inn, ettersom vi ble tidelt sånn 100 ark og skjemaer som vi stresset med å få fylt ut før vi ankom tollen, var "the broken bridge" som delvis går langs den kinesisk-koreanske vennskapsbroen hvor toget tøffer imellom de to landene. Broen ble ødelagt under Koreakrigen, og ender nå halveis ut i elven Yalu som går mellom Nord-Korea og Kina. Det er et populært turistmål i Kina og spesielt i grensebyen Dandong, der vi tok toget fra. Da vi rullet ut av Nord-Korea stod det massevis av folk og tittet spent på. De tenkte vel hvem de gærningen var som satt på toget og faktisk hadde vært Nord-Korea. Det hadde ihvertfall jeg tenkt. 

img_4767-2042264-8-1511008626953.jpg

Dette blir nok ikke det siste jeg har å si om reisen, så det kommer helt sikkert et par innlegg til i kategorien etterhvert som tiden går og jeg føler for å mimre. Så fort jeg er tilbake i Norge skal jeg iallefall lage et innlegg som tar for seg suverniere vi tok med oss ut.