Nødvarsel

Hva gjør du når du befinner deg i nabolandet til Nord-Korea, denne meldingen dukker opp på telefonen, og du ikke kan koreansk:

ndvarsel-2042264-8-1510725462906.jpg

Har verdens undergang begynt?! Ble det sendt en atombombe kl. 14:29 fra Nord-Korea?! Er det 6km til nærmeste tilfluktsrom?!

Jeg og Herman skyndet oss å åpne døra, hvor vi ble møtt av en lang sirene-lyd, og synet av folk som gikk nedover mot hovedveien. Vi kastet på oss skoene, samlet sammen pass og lommebøker, og skyndet oss ut. Da vi kom ut på gata var det dog nesten ingen mennesker å se, bare et par folk som trasket rolig nedover, og til og med noen som gikk oppover.

Skjer'a?

Vi bestemte oss for å skru på mobilnettet for så å skynde oss å oversette meldingen, samt publisere den i en gruppechat vi har med noen koreanske studenter. Der ble vi forklart at det hadde vært et jordskjelv sør i landet, og meldingen gav informasjon om sted, tid og omfang. 

Sirenen vi hørte tror vi i ettertid var en lyd som kom fra noen arbeidsmaskiner som renoverer naboblokka. Menneskene vi hadde sett bevege seg nedover var bare tilfeldige personer som var ute og gikk. Altså, "falsk alarm", men er det rart man får panikk? Vi var på vei for å finne et tilfluktsrom liksom! Jeg tror det sier nok om hvor redde vi ble og hvor alvorlig vi trodde situasjonen var. Jeg kan ikke huske sist jeg var så redd, jeg skalv ukontrollert minst en halvtime etterpå, og jeg føler fortsatt at det er vanskelig å puste dypt. 

Et jordskjelv kan være svært alvorlig det også, men heldigvis er det ikke rapportert om noen større skader hittil fra stedene som ble hardest rammet. Episenteret ligger 300km fra Seoul, men det var flere her som merket rystelsene. Nå håper vi det forholder seg rolig fremover, og at vi hverken stresser eller engster oss ihjel før vi er tilbake i Norge om drøye 7 uker.

Sist, men ikke minst:

Hallo Sør-Korea! Kan dere plis sende ut nødvarsler på sør-koreansk OG engelsk neste gang?!