Typisk Sør-Korea

For drøye 2 måneder siden kom jeg til Sør-Korea, hvor en helt ny kultur og hverdag ventet meg. Jeg vil dele med meg noen observasjoner jeg har gjort siden jeg kom hit, rundt særskilte ting jeg har lagt merke til som jeg synes skiller seg fra Norge og den norske kulturen. 

♦ Tannpussing på offentlige steder. På universitetet jeg går opplever jeg konstant at når jeg skal på do, så står det én eller flere og pusser tennene sine ved vasken. Og det må ikke nødvendigvis være på toalettet! Det var et tilfelle hvor jeg ventet på at en time skulle bli ferdig slik at jeg kunne gå inn i klasserommet, og på veien ut av klasserommet kom folk med tannbørsten i munnen.

♦ Det har vært et par anledninger hvor jeg har holdt på å tisse på meg, og sett meg nødt til å gå på toalettet som finnes på T-banestasjonene. Jeg har dog snudd tvert på hælen et par ganger, da jeg så at doene bare var hull i bakken. Squat-toaletter finnes det mye av her i Asia! Jeg kom dog over frykten min da jeg tok en 14 timer lang togtur i Kina og det eneste toalettet var squatte-do. Men jeg mener... det splasjer jo vann fra doen utover gulvet når man spyler, så det føles ut som om man står sånn halveis i bæsj og tiss liksom:

img_5416-2042264-9-1508596440780.jpg

Folk titter konstant på mobilen sin! Det er vanlig å se folk henge med hodet ned i skjermene sine i Oslo også, men de ser ihvertfall opp når de går. Her er det samme om du sitter på bussen eller går over et gangfelt - mobilen er i hånda og tar ens fulle oppmerksomhet. Det er litt irriterende faktisk, for man krasjer lett og kommer brått ikke frem fordi noen er for oppslukt av telefonen sin. 

♦ Hva det gjelder kø-system her, så er det litt splittet. Når man venter i kø på bussen, så står folk i en lang linje etter hverandre, samma hvor lang køen blir. Jeg har selv stått i en sikkert 40 meter lang kø, hvor alle stod pent på rekke og rad og ventet. På bildet fortsetter køen sikkert 10 meter bak meg. Her ser dere forresten at nesten alle foran meg i køen henger med hodet ned i telefonene. Hva var det jeg sa...

img_0524-2042264-8-1509429783389.jpg

Når det kommer til T-banen derimot! Man står i kø for å slippe på der også, men så fort dørene til T-banen åpner seg bare presser førstemann seg på uten å gi det minste rom for alle som skal av. Og det er 10 millioner mennesker som befinner seg her i sentrum av Seoul, så du kan tro det til tider er mange som skal av og på den t-banen.

Det er helt sikkert flere ting jeg har lagt merke til, men som jeg ikke kommer på nå i farta. Det får bli en del 2 av dette innlegget ved en senere anledning, isåfall!