Kinas nasjonaldag

Vi oppdaget først etter at vi hadde kjøpt flybillettene at det skulle være ikke bare nasjonaldag, men nasjonaluke i Kina når vi hadde tenkt oss dit. Hjelpes tenkte vi... Det blir mye folk! Nasjonaluken varer fra 1. - 7. oktober, og vi ankom 29. september, men merket faktisk ikke noe særlig til det før 2. oktober, da vi hadde tenkt oss til Den Forbudte By og Himmelens Freds Plass, men basically druknet i mennesker på veien dit. Beijing er jo en skikkelig storby med over 20 millioner innbyggere i utgangspunktet, så du kan jo bare forestille deg hvor tjukt med folk det ble i løpet av nasjonaluka. De siste 1 1/2  dagene i Beijing brukte vi altså bare på å bare vandre rundt og se og oppleve det vi fant på veien. Motivene langs veien ble for det meste det kinesiske flagget som prydet hver eneste gate i hele byen. 

img_3360-2042264-12-1507995920006.jpg
img_3514-2042264-12-1507996019381.jpg

Vi merket ikke noe særlig til typiske nasjonaldag-aktiviteter, og vi var nesten litt skuffet over at det ikke ble holdt noen parader.. Paradene i Kina (slik det blir vist på TV) er jo en anelse annerledes enn norske 17.mai-tog, foråsiresånn. Det eneste vi la merke til, utenom sykt mye mennesker, var folk som gikk med små flagg og hadde klistremerke av flagget i ansiktet. Det var det. Kanskje vi bare ikke visste hvor å finne det vi så etter?