Fra Seoul til Beijing

29. september var oppført både som dagen min kjære hadde bursdag, og dagen vi sammen skulle dra til Kina. Turen dit, alt fra buss til t-banen, t-banen til flyplassen, fly fra Seoul til Beijing og transport fra Beijing flyplass til hotellet gikk så smertefritt som det kunne ha gått. Fryktelig deilig imotsetning til all motgangen som møtte oss på den 56 timer lange reisen på vei til Sør-Korea i slutten av august. 

skjermbilde_2017_10_10_kl-2042264-10-1507593186571.jpg

Hele dagen skulle dog ikke passere uten noen form for trøbbel. Etter å ha sjekket inn på hotellet mottok jeg en mail fra banken om at jeg måtte ta kontakt via telefon med dem snarest og at bankkortet mitt var blitt sperret inntil videre. Jeg tenkte at de hadde vel trodd at noen drev og svindlet meg ettersom kortet mitt brått ble brukt i Kina. Det samme skjedde i sommer da jeg gjorde en nettbetaling.

Men det å få kontaktet de var ikke bare bare! Jeg hadde ingen mobildekning i Kina, og fikk derfor ikke ringt. Jeg prøvde å bruke telefonene som fantes i resepsjonen, men det funket heller ikke. De 2 pc-ene jeg fikk tilgang til på hotellet brukte en eldgammel versjon av Internet Explorer som nettleser hvor det ikke gikk an å få logget inn i nettbanken. Jeg forsøkte å logge inn via safari på mobilen, men da kom jeg bare til mobil-visningen hvor det ikke var mulighet for å starte chat. Etter ca. 2 timer fant jeg en link som førte meg vekk fra mobilbank og til "vanlig" nettbank, og da endelig fikk jeg startet en chat. Det første jeg fikk til svar var dog "dette må du ta via telefon". Gaaaaaah! Jeg forklarte situasjonen, og heldigvis hjalp kundebehandleren meg og vi fikk åpnet kortet mitt igjen. Det viste seg å være slik jeg tenkte: falsk alarm. Til tross for at det var veldig irriterende og ubeleilig i denne situasjonen, så synes jeg det er kjempebra at banken er så raske til å sperre kortet, sånn hvis det faktisk hadde vært svindel på gang. 

Uansett! Hotellet vi bodde på het Jade Garden Hotel og lå så og si midt i sentrum av Beijing. Vi benyttet oss ikke av taxi en eneste gang faktisk. Det å ta taxi var noe vi bevisst prøvde å unngå, ettersom vi hadde hørt på forhånd hvor flinke taxisjåførene der er til å svindle turister. Jeg hadde klart å bomme litt på bookingen og booket rom med 2 senger istedenfor én dobbeltseng, men med tanke på at vi bor skvist sammen på 10kvm i Seoul så overlevde vi den lille avstanden de 4 nettene vi bodde der.

img_3578-2042264-10-1507593245888.jpg
img_3582-2042264-10-1507593287795.jpg
img_3585-2042264-10-1507593318511.jpg

Det eneste vi gjorde og rakk første dagen var altså å stresse med å kontakte banken, for så å ta en liten tur ut og se oss omkring. Vi fant en fin og vestlig restaurant hvor vi endte opp med å spise 3 av dagene vi var der. Hehe, ble ikke mye kinamat på oss akkurat.. "Favoritt-restauranten" hadde utrolig god juice og smoothie! Appelsinjuicen var ferskpresset, og en av de andre dagene bestilte jeg mangosmoothie som ble servert med ekte mangobiter i. Mmm...

img_3184-2042264-10-1507593352283.jpg

Det ble ikke så mye til bursdagsfeiring dessverre, både pga. at det å reise tar sin tid, og fordi jeg ikke har visst hva å gi i gave. Vi er begge enige om at det å gi store fysiske gaver ikke egner seg så lenge vi er i Korea, da vi ikke har mye plass i kofferten til å ta det med hjem til Norge over nyttår. Jeg har derfor store planer om en real bursdagsfeiring i leiligheten vår på Bjølsen når vi er hjemme igjen, samma om det er 3 måneder for sent!