Vinteren nærmer seg

Hei, jeg lever fortsatt! I høst har det virkelig gått lenge mellom oppdateringene her inne, men nå nærmer juleferien seg og da vil jeg forhåpentligvis få vært litt mer aktiv. Men la meg nå fortelle om helgen som gikk!

For i helgen som var fikk jeg besøk ikke bare av Herman, men av Lise også. Og som med alle andre helger hvor jeg har besøk, så var været fantastisk.

IMG_1656.jpg

På lørdagen dro vi til Troldhaugen, Griegs hjem her i Bergen, hvor jeg var tidligere i høst og allerede har skrevet litt om. Men dette besøket ble minst like magisk. For det første har det blitt høst - ja nesten vinter til og med! Og falne løv, frost, is og høstfarger prydet hele området. Høst og vinter betydde også at vi omtrent var de eneste turistene der, og det var stille og rolig.

Forrige gang jeg var der kjøpte en nedkjølende is. Denne gangen ble det en oppvarmende kakao, hehe.

Under omvisningen inne i selve huset til Grieg var vi superheldige, for akkurat da vi var der kom en mann og skulle justere litt på pianoet. Og så snill som han var så spilte han litt for oss! På Griegs eget flygel! I Griegs eget hjem! Skjønner du hvor heldige vi var, og ikke minst hvor magisk det var?! Det holdes konserter der i huset jevnlig har jeg forstått, så det er fullt mulig å få hørt pianoet i sving, men det var så fint og intimt. Og sola skinte inn gjennom vinduene i det han spilte.. Jeg ble ordentlig rørt.

IMG_1666.jpg

Den kvelden dro vi til et nyåpnet spisested her i byen, Inside Rock Café, hvor vi spiste en digg burgermiddag.

Så var det søndagen. Lise skulle reise tilbake til Østlandet på søndagen, men før ho måtte ture så utforsket vi Nordnes, et området i Bergen by jeg enda ikke hadde fått sett selv. Og for et fint område! Tenk at jeg ikke har vært der før nå, haha.. En superfotogen bydel med små og fargeglade trehus, trange brosteinsgater og havet like inntil.

IMG_1741.jpg
IMG_1740.jpg
IMG_1760.jpg

Selvom det var sol hele helga så må jeg innrømme at jeg synes det var svinkaldt, og stilongsen har herved blitt tatt frem for sesongen. Det er alltid spennende å oppleve vinteren på forskjellige geografiske steder, for typen kulde varierer sånn. Noen steder er det -10 grader, men føles allikevel ikke så kaldt, mens andre steder er det skikkelig surt og jævlig bare på 0 grader. Jeg er spent på hvordan vintertida i Bergen blir.

Etter å ha vandret rundt, og før Lise måtte ta bybanen til flyplassen, så gikk vi på mitt foreløpige favorittspisested her i Bergen, den italienske restauranten Il Forno. Jeg hadde skrytt av den til Lise, og ho virket ikke skuffet da ho fikk servert både digg pizza og dessert. Under ser dere mitt måltid, og dere kan tro jeg var sprekkferdig etter å ha klart å stappe i meg både en hel pizza og en nutella-calzone til dessert. Med litt hjelp fra Herman da. Superdigg.

Det var en kjempekoselig helg, med godt selskap og god mat ♥

Nå er jeg inne på den siste uka av dette skolesemesteret. I skrivende øyeblikk prokastinerer jeg den siste oppgaven som skal leveres innen torsdag, men snart er jeg ferdig med dette blogginnlegget og da er jeg tom for unnskyldninger til hvorfor å ikke jobbe med oppgaven, hehe. Så det er bare å få det overstått.

Etter torsdagen starter hele to måneder med juleferie. Forhåpentligvis klarer jeg å kapre en del ekstra vakter på jobb, slik at jeg får utnyttet all fritida til å tjene litt ekstra penger. Det trengs, for i romjula venter en eksotisk reise…

Så nå har jeg fått oppdatert dere om den flotte helga som nettopp var, hva jeg driver med for øyeblikket og hva som venter den kommende uka. Nå må jeg nesten være flink og skrive den siste oppgaven. Vi snakkes!

Små ting

Kanskje har du følt på det samme, kanskje aner du ikke hva jeg snakker om.

Flere perioder i livet mitt er det som har fått meg gjennom hverdagen vært noe som ventet i fremtiden. Jeg har fulgt rutinene, gjort det slitsomme og lite motiverende arbeidet, og alt med vissheten om at noe gøy og givende ventet ved enden av det hele.

Når jeg først tok meg selv i å leve etter det prinsippet måtte jeg tenke nøye igjennom det. Ja, det gjorde at dagene gikk, men var det egentlig å leve? Lev hver dag som om det skulle være din aller siste har ikke blitt et kjent ordtak uten grunn.

Det høres sikkert fryktelig overdramatisk ut, og selvfølgelig kan man ikke leve hver dag med uendelig mye livsgnist og mening. Men det burde alltid finnes litt, er du ikke enig? Og er det i utgangspunktet en såkalt møkkadag - jobben er kjip, kroppen gjør vondt, krangel med kjæresten, you name it - så let i alle kriker og kroker! Da er jeg sikker på at du vil finne noe verdifullt med akkurat den dagen.

Selv verdsetter jeg alltid det første innpustet av frisk luft når jeg begir meg ut om morgenen. Jeg verdsetter også stillheten som treffer meg hver gang jeg går inn inngangsdøra mi etter å ha vært ute. Hver gang en treningsøkt er gjennomført tenker jeg på hvor kul kroppen min er som klarer det. Og ikke minst at den overlever hver gang jeg skeier ut på lørdagskvelden. Jeg setter pris på at jeg våkner, at jeg tenker og føler, at jeg lærer noe nytt for hvert møte jeg har med andre mennesker. Små ting man kanskje ikke legger merke til med mindre man aktivt går inn for det.

Prøv det! Gi hver dag mening, om så det bare er en bitteliten en.

IMG_1625.jpg
IMG_1627.jpg

Rutiner

Så var det allerede blitt oktober.

Tida flyr her på vestlandet, og ukene går i det samme. Skole tirsdag (av og til også mandag) til fredag. Kor og trening på kveldene. Annenhver helg alene og annenhver helg med Herman. Og fra november av vil alene-helgene bli til jobbhelger.

Studiet er gøy. Nei, det er å underdrive - dritgøy passer bedre. Jeg håper de kommende semestrene blir like praktiske som dette. Det er nesten synd at vi er ferdige så tidlig som midten av november i år. Men da får jeg kanskje god tid til å drive med egne prosjekter frem til vårsemesteret starter i januar, hvem vet…?

En ny vlog er nå ute! Ikke den typiske ut-på-tur-vloggen, men det er vel greit med bittelitt variasjon av og til.

Ellers ønsker jeg dere en flott oktober måned. Nå blir det snart ordentlig høst ☂

Ulriken

Selvom september er en høstmåned, så byr den også som regel på noen siste sommerdager. I dag var en sånn dag - med sol, ingen vind og over 20 deilige grader. Diiiigg.

Jeg benyttet meg derfor av anledning og tok meg en tur opp Ulriken, det høyeste av de syv fjell. Planen var egentlig å ta gondolen, men så tenkte jeg på studentbudsjettet, pluss det faktum at jeg kunne ha hatt godt av en treningsøkt. Så da ble det til at jeg tok turskoa fatt og gikk en nydelig sti opp i fjellsiden.

Søndag og sol betydde såklart at det var haugevis av folk som tenkte som meg, så jeg var ikke alene oppe på fjellet. Men på toppen er det plass til alle, og jeg fant meg en rolig liten plass hvor jeg satt for meg selv og spiste, halvsov i varmen, tok bilder og filmet litt. For det meste satt jeg vendt mot byen, og trafikkstøyen kunne man høre hele veien opp. Men så fort man gikk litt ned i terrenget mot vidda - altså vekk fra byen - så ble det helt stille. Utrooolig deilig!

IMG_1581.jpg

Det ble til at jeg satt der et par timer, før jeg tok beina fatt og gikk ned igjen. Jeg endte opp med å ta en annen vei ned enn den jeg gikk opp, og den veien var gørrkjedelig i sammenlikning. Bare trapper og grussti, i motsetning til fjellstien jeg gikk opp. Kjekt å vite til neste gang.

Besøk - igjen

Det går ikke for lenge mellom besøkene her i Bergen, og denne gangen var det mamma som kom kjørende helt fra østlandet.

Igjen kom godværet med helgebesøket, og selvom det regnet en skvett i løpet av fredagen, så hadde vi strålende sol både lørdagen og søndagen. Lørdagen startet vi med å skaffe litt kapp for så å snekre en etterlengtet benk/fjøl til det bittelille kjøkkenet mitt. Mer om det ved en senere anledning.

For lørdagens høydepunkt var turen vi tok til Troldhaugen! Det er altså der Edvard Griegs hus og grav ligger, som nå også har blitt et museumsområde med kafé, utstilling og en flott konsertsal.

IMG_1441.jpg
IMG_1495.jpg
IMG_1478.jpg

Det var såklart magisk. Magisk og inspirerende. I dag hører man trafikkstøy fra store veier, og skuer utover landskap fullt av bebyggelse, men når jeg vel var der forstod jeg hvor stille og fredelig det må ha vært der i Griegs levetid, med kun naturen og havet så tett på.

IMG_1527.jpg

På søndagen, før mamma kjørte østover på ettermiddagen, tok vi oss opp fjellet som ligger rett bak der jeg bor: Løvstakken.

Selvom sola varmet var lufta frisk og kjølig. Skikkelig høstluft! Det tok oss i underkant av to timer å gå til topps, da med mange fotostopp underveis. Det var mye folk på stiene, men det skulle bare mangle på en så fantastisk søndag.

IMG_1903.jpg
IMG_1571.jpg
IMG_1568.jpg

Så dro ho mor hjemover, mens jeg satt igjen med gode minner og et fullt kjøleskap. Ja, for jeg ble rett og slett skjemt bort i helga med både opplevelser og god mat ♥

La oss ikke overse at det nå er september! Høsten er i gang, og jeg gleder meg til høstfargene pryder fjellene som omringer Bergen by. Neste helg er det jeg som skal på besøk, da til Herman i Oslo. Gleder meg!

Besøk

Helgen som var var bra av to grunner: Herman kom på besøk, og det har nesten ikke regnet!

IMG_1403.jpg

Herman kom med godværet grytidlig lørdag morgen. Det var hans første (av det som kommer til å bli mange) besøk til meg her i Bergen, og det var såklart kjempekoselig å treffes igjen etter å ha bodd på hver sin side av landet i to-og-en-halv uke.

Lørdagens store begivenhet var kinoturen hvor vi så den nyeste Tarantino-filmen: Once Upon a Time In Hollywood. Den var, som forventet, bra. Tarantino slår sjeldent feil.

IMG_1325.jpg

På søndagen ble det virkelig sommervær, med sol og varme vinder. Ettermiddagen og kvelden brukte vi på å vandre rundt i Bergen sentrum, spise is ved brygga, og ta turen opp til Fløyen.

IMG_1426.jpg
IMG_1362.jpg

Jeg liker Fløyen, først og fremst fordi det tar en opp over alle hus, biler og bystøy. Man blir fort litt “innestengt” i en by hvor fjellene rager på alle kanter, så det å komme seg opp i høyden blir som et friskt pust. Og ikke bare høyden gir det friske pustet, men selvfølgelig også naturen som venter der.

IMG_1406.jpg
IMG_1414.jpg

Kveldslyset var magisk, og duften av mose, bartrær og fuktig jord var som balsam for sjela. Tenk hvor heldige vi er her i Norge, som kan finne natur og grønne lunger selv i de største byene.

Etter å ha trasket rundt på stier, hilst på geiter og brukt penger på en ny og alt for dyr regnjakke, fraktet banen oss ned til sentrum igjen hvor vi tok søndagsmiddagen på Royal Gourmetburger & Gin, etter anbefaling fra google. Vi ble ikke skuffet - namm!

IMG_1431.jpg

Herman forlot meg i dag morges - snakk om en tøff start på uka, hehe. Med ‘forlot’ så mener jeg at han tok flyet tilbake til hovedstaden. Nå blir det tre uker til neste gang…

Denne uka starter studiene mine på ordentlig, med undervisning 8 - 16 de neste fire dagene. Det blir uvant med så lange “arbeidsdager”, men forhåpentligvis er det jeg lærer givende nok til at tida bare flyr.

Håper alle får en god uke, den siste augustuka for i år ✿

Fest men ikke fyll

Da var første Bergensuka overstått, og jeg lever fortsatt. Ikke bare har det vært min først uke boende i Bergen, men i går endte også den såkalte fadderuka, hvor flertallet av nye studenter her i byen har drukket seg halvveis til døden hver kveld seks dager på rad. Jeg har holdt meg til smoothie, iste og brus, men har allikevel hatt det ganske gøy, tro det eller ei! Har til og med blitt kjent med et par nye folk, og det med null promille!

IMG_0512.jpg

Jeg har også lært meg å kjenne byen noenlunde bra, i alle fall det mest sentrale av det. Og jeg vet hvordan å komme meg rundt, enten det er til fots, med buss eller bybane. Jeg gleder meg til jeg får tatt noen skikkelig turer med kameraet, for det har det ikke vært mye tid til enn så lenge.

Det har regnet hver eneste dag, men det er også ofte et par stunder med sol de dagene det regner. En dag var det sol på ene siden av huset og regn på den andre. Bergen lever opp til ryktet sitt.

IMG_1029.jpg

Meg som omfavnet drittværet i fjor høst, den gang i Sverige. Skal søren i meg omfavne det her også.

På plass

Torsdag kveld etter en hel dag med kjøring ankom pappa og jeg Bergen. Etter å ha hentet nøkler til hybelen kom vi oss omsider frem til sluttdestinasjonen: studentboligen. Jeg hadde ikke høye forventninger i utgangspunktet, men da jeg åpnet døra og ble møtt av en sliten 80-tallshybel uten komfyr!!! - da ble jeg litt paff. Hverken komfyr eller kjøkkenbenkplass, bare to kokeplater og en oppvaskkum. Umiddelbart tenkte jeg at “her kan jeg ikke bo”, men etter å ha fått roet ned tanker og følelser begynte hjernen min å se løsningene i stedenfor problemene. Beliggenheten og plasseringen av boligen er tross alt veldig bra. Så dette skal jeg få til å funke!

Pappa ble her helt til lørdagen, så det første vi gjorde på fredagen etter mye tenking og planlegging var å dra på IKEA. Jeg trodde helt ærlig at det ikke skulle bli nødvendig, men jepp og jo. Det gikk fort fire-fem timer der inne blant alle de andre student-med-forelder som var ute på samme ærend.

Det ble mye mekking den fredagen, men på kvelden tok vi oss en tur til Fløyen. Det regner visstnok to tredjedeler av året i denne byen, men på fredag var det sol, og utsikten fra Fløyen var nydelig. Markert med rød pil kan dere se sånn ca. hvor jeg bor! Det tar en drøy halvtime å gå til sentrum.

IMG_1295-2.jpg
IMG_1308.jpg

Området rundt Fløyen er noe jeg definitivt vil utforske mer i løpet av tiden jeg skal bo her. Ettersom vi begge var slitne, og jeg fortsatt veldig forkjøla, så gikk vi bare en kort tur inn i det grønne, hvor jeg møtte på flere sjarmerende skilt.

På lørdagen hjalp pappa meg med litt mer mekking før han satt kursen tilbake mot Østlandet. Jeg er så utrolig takknemlig for all hjelpen jeg fikk med innkjøp og mekking, og ikke minst at jeg ble kjørt hele veien hit slik at jeg fikk med meg mest mulig saker og ting. Verdens beste pappa.

IMG_1306.jpg

I dag tok jeg meg en tur frem og tilbake til sentrum bare for å sjekke ut ruta. Det har vært av og på med regn hele dagen, og jeg tror at så lenge jeg bor her kommer jeg alltid til å ha en paraply i sekken eller veska. I morgen er det studiestart! Og jeg er spent såklart. Vi hørs forhåpentligvis i løpet av uka!