Valg

I dag er det ett år siden jeg leverte bacheloroppgave og med det fullførte tre år ved Universitetet i Oslo. Snålt… Det er også ca. ett år siden Herman og jeg dro en minitur til Kiel for å feire overstått semester og bachelorgrad, hvor dette bildet ble tatt.

IMG_9200.jpg

Siden den gang har jeg hatt et såkalt friår hvor jeg har jobbet og fartet rundt. Det er mange som sier til meg at det er lurt å ta et friår når man kan, og jeg tenker det samme. Men til høsten venter nye studier. Tror jeg..? Det er noen valg igjen å ta, og det er vanskelig å vite om jeg skal følge magen, hjertet eller hodet. Samtidig tenker jeg at ingen valg vil være feil, for med rett innstilling kan det bli noe bra ut av det meste.

I ettermiddag reiser jeg ned til Halmstad hvor jeg skal være noen dager hos mormor. Hele byen, men spesielt området der ho bor, er så vakkert nå om våren. Jeg gleder meg til å se forandringen som har skjedd siden jeg dro derfra i begynnelsen av mars, da det fortsatt var skjerf- og boblejakkevær.

IMG_3934.jpg

17. mai

17. mai

IMG_7956.jpg
IMG_7964.jpg
IMG_7968.jpg

Det er lite å si om årets 17. mai annet enn at det ble en fin feiring med fine mennesker. Herman og jeg så på togene i både Sarpsborg og Fredrikstad før vi endte opp hos mormoren hans hvor vi spiste en kjempegod middag. I dag er jeg fortsatt mett og også rød i ansiktet fra den deilige sola som varmet oss hele gårsdagen.

Ellers er det stille om dagen. Jeg har følt meg litt nedstemt de siste ukene - en sånn type nedstemthet som man bare må gi tid og rom til å passere. Det har også påvirket motivasjonen min, og det er liksom litt ekstra krevende å gjøre hverdagslige ting. Men det er ingen vits i å bebreide seg selv over hva man føler og ikke føler, eller hva man orker og ikke orker. Tiden går, drar meg fremover, og i fremtiden et sted venter nye oppturer i mellom nedturene. Det er jeg sikker på.

Nye veier

Jeg liker å gå turer, og jeg har mine faste ruter, både korte og lange. Men i dag fulgte jeg en ny sti. Eller… Jeg har nok gått den før, for mange, mange år siden. For jeg visste hvor den ville ta meg. Det føltes allikevel forfriskende.

IMG_7854.jpg
IMG_7867.jpg
IMG_7869.jpg

Vårtegnene var ikke vanskelige å finne, til tross for at det ikke er den temperaturen det har vært. Det ble stilongs, dunjakke og lue, men det var lunt inne blant trærne, så den kalde vinden var ikke mye til bry.

IMG_7872.jpg

Det er liksom ikke så mye å melde om dagen. Jeg stresser og koser meg om hverandre - yin og yang. Helt ok. Håper du har en fin uke ✿

Mai

En tung uke med tunge tanker.

Det er viktig å gi rom til det å være lei seg når man har behov for det, men også viktig å ikke drukne i det som er trist. Selvom det føles ut som at tiden brått står stille, så beveger alt rundt meg seg i samme tempo. Livet går videre, er det ikke det man sier? Jeg finner små øyeblikk, stopper opp og vender fokuset utenfor kroppen og det som gjør vondt - lytter til lydene, kjenner på luktene, føler bakken under fotsålene. Små påminnelser om at det er det som skjer nå som betyr noe, og at med tiden vil det meste ordne seg.

Og nå er det mai. Én av årets fineste måneder, spør du meg. Jeg har ikke neglisjert ukas hittils små høydepunkter, selvom tankene ofte har vandret av sted. For det første har jeg nå sett både den seneste episoden av GoT og Endgame. Så jeg trenger ikke frykte spoilere. Hehe. Og i går var Herman og jeg først på vaffellunsj hos familien hans, før vi dro på grillmiddag hos Mikael og Rachel.

IMG_7792.jpg
IMG_7803.jpg
IMG_7798.jpg

Det ble hjemmelagde - og sykt digge - burgere, og vi nøt de ute på verandaen, til tross for at finværet hadde tatt noen steg tilbake og det ble å sitte med ullsokker og tjukk genser.

IMG_7831.jpg

Se så digg!!!

Kvelden ble avsluttet med en bitter runde monopol. Jeg tror ikke Mikael vil være like ivrig på å få oss med på spillet neste gang, hehe.

I dag reiste jeg tilbake til Fredrikstad, og holdt på å både blåse bort og fryse ihjel på veien. Jaja, jeg nøt i alle fall varmen mens den var her. Dagene fremover tar jeg som de kommer. Med både sorg og glede.

Frihet

Dagene går i trening, foto- og filmredigering. Det jeg elsker å gjøre, med andre ord. Når folk jeg samtaler med får vite at jeg er uten jobb for øyeblikket spør de ofte om jeg ikke kjeder meg - for hva skal man vel bruke hele dagen til om man ikke jobber? Men sett bort i fra stresset med å søke jobber samt det at økonomien står stille, så storkoser jeg meg. For plutselig sitter man der med jobb igjen og må nedprioritere alt av fritidssyssler fordi tiden ikke strekker til. Så jeg omfavner det så lenge det varer.

Det var gøye snaue to uker som pusekattene var her. På torsdag kom mor og far hjem fra ferien sin og da måtte Loke og Sif hjem fra sin ferie også. Hehe. Vi hadde sååå koselig mens de var her ♥

IMG_7747.jpg
IMG_7765.jpg

Jeg har endelig satt meg noen frister på Svalbard-filmene som jeg har jobbet slakt med de siste ukene, så nå kan dere forvente den første filmen om ikke så lenge, forhåpentligvis før onsdag. Sånn, nå som det var sagt høyt og offentlig jeg bare få gjort det.

I går åpnet endelig himmelen seg og det pøste ned. Det var godt for alle tørre og brune gressplener, men også for lungene mine, for nå fikk støvet som har virret rundt i vårlufta de siste ukene endelig lagt seg.

IMG_0768.jpg

Det er søndag og slutten på atter en uke. Hva skal jeg i dag? Antageligvis trene og jobbe med foto og film.

Påskeaften på Koster

Lørdag formiddag satt pappa, Herman og jeg kursen mot Strømstad hvor vi tok båten ut til Koster. I følge fattern har jeg vært på Koster da jeg var liten, men jeg har ingen minner derfra, så dette ble på en måte mitt første møte med sommerparadiset.

IMG_7679.jpg

Og for et paradis det var. Det er kanskje ikke sommer enda, men vi hadde strålende vær med sol som varmet oss i den svake, men kjølige vinden. Vi hoppet av båten på Västra Bryggan på Nordkoster, og derfra gikk vi rundt så og si hele den nordlige øya.

IMG_7629.jpg
IMG_7662.jpg
IMG_7651.jpg

Jeg føler jeg skriver om været i hvert eneste innlegg her, men nå i påske fortjener det virkelig å bli nevnt, så strålende som det har vært. Koster var virkelig idyllisk, og også skikkelig svensk.

Avslutningsvis satt vi oss på Strandkanten og spiste en god middag før båten tok oss tilbake til fastlandet. En minneverdig påskeaften, det må jeg si.

Fredrikstadholmen

En nydelig kveldstur til Fredrikstadholmen.

IMG_7130.jpg

Det er ingen tvil om at det er vår! Etter en god langfredagsmiddag foreslo mamma at vi skulle ta en kveldstur ut til Foten og se på solnedgangen. Fra Foten gikk vi en tursti langs havet til vi endte opp på Fredrikstadholmen.

IMG_7268.jpg
IMG_7264.jpg

Det var surrealistisk vakkert ute. Helt vindstille, deilig luft, og fantastisk lys og farger.

IMG_7310.jpg
IMG_7311.jpg
IMG_7366.jpg
IMG_7498.jpg

Se på det lyset! Se på de fargene! Magisk. Og mer magisk skulle det bli, for det var jo fullmåne den dagen.

IMG_7551.jpg

Trenger jeg si mer? En nydelig kveld.