Nye veier

Jeg liker å gå turer, og jeg har mine faste ruter, både korte og lange. Men i dag fulgte jeg en ny sti. Eller… Jeg har nok gått den før, for mange, mange år siden. For jeg visste hvor den ville ta meg. Det føltes allikevel forfriskende.

IMG_7854.jpg
IMG_7867.jpg
IMG_7869.jpg

Vårtegnene var ikke vanskelige å finne, til tross for at det ikke er den temperaturen det har vært. Det ble stilongs, dunjakke og lue, men det var lunt inne blant trærne, så den kalde vinden var ikke mye til bry.

IMG_7872.jpg

Det er liksom ikke så mye å melde om dagen. Jeg stresser og koser meg om hverandre - yin og yang. Helt ok. Håper du har en fin uke ✿

Mai

En tung uke med tunge tanker.

Det er viktig å gi rom til det å være lei seg når man har behov for det, men også viktig å ikke drukne i det som er trist. Selvom det føles ut som at tiden brått står stille, så beveger alt rundt meg seg i samme tempo. Livet går videre, er det ikke det man sier? Jeg finner små øyeblikk, stopper opp og vender fokuset utenfor kroppen og det som gjør vondt - lytter til lydene, kjenner på luktene, føler bakken under fotsålene. Små påminnelser om at det er det som skjer nå som betyr noe, og at med tiden vil det meste ordne seg.

Og nå er det mai. Én av årets fineste måneder, spør du meg. Jeg har ikke neglisjert ukas hittils små høydepunkter, selvom tankene ofte har vandret av sted. For det første har jeg nå sett både den seneste episoden av GoT og Endgame. Så jeg trenger ikke frykte spoilere. Hehe. Og i går var Herman og jeg først på vaffellunsj hos familien hans, før vi dro på grillmiddag hos Mikael og Rachel.

IMG_7792.jpg
IMG_7803.jpg
IMG_7798.jpg

Det ble hjemmelagde - og sykt digge - burgere, og vi nøt de ute på verandaen, til tross for at finværet hadde tatt noen steg tilbake og det ble å sitte med ullsokker og tjukk genser.

IMG_7831.jpg

Se så digg!!!

Kvelden ble avsluttet med en bitter runde monopol. Jeg tror ikke Mikael vil være like ivrig på å få oss med på spillet neste gang, hehe.

I dag reiste jeg tilbake til Fredrikstad, og holdt på å både blåse bort og fryse ihjel på veien. Jaja, jeg nøt i alle fall varmen mens den var her. Dagene fremover tar jeg som de kommer. Med både sorg og glede.

Frihet

Dagene går i trening, foto- og filmredigering. Det jeg elsker å gjøre, med andre ord. Når folk jeg samtaler med får vite at jeg er uten jobb for øyeblikket spør de ofte om jeg ikke kjeder meg - for hva skal man vel bruke hele dagen til om man ikke jobber? Men sett bort i fra stresset med å søke jobber samt det at økonomien står stille, så storkoser jeg meg. For plutselig sitter man der med jobb igjen og må nedprioritere alt av fritidssyssler fordi tiden ikke strekker til. Så jeg omfavner det så lenge det varer.

Det var gøye snaue to uker som pusekattene var her. På torsdag kom mor og far hjem fra ferien sin og da måtte Loke og Sif hjem fra sin ferie også. Hehe. Vi hadde sååå koselig mens de var her ♥

IMG_7747.jpg
IMG_7765.jpg

Jeg har endelig satt meg noen frister på Svalbard-filmene som jeg har jobbet slakt med de siste ukene, så nå kan dere forvente den første filmen om ikke så lenge, forhåpentligvis før onsdag. Sånn, nå som det var sagt høyt og offentlig jeg bare få gjort det.

I går åpnet endelig himmelen seg og det pøste ned. Det var godt for alle tørre og brune gressplener, men også for lungene mine, for nå fikk støvet som har virret rundt i vårlufta de siste ukene endelig lagt seg.

IMG_0768.jpg

Det er søndag og slutten på atter en uke. Hva skal jeg i dag? Antageligvis trene og jobbe med foto og film.

Påskeaften på Koster

Lørdag formiddag satt pappa, Herman og jeg kursen mot Strømstad hvor vi tok båten ut til Koster. I følge fattern har jeg vært på Koster da jeg var liten, men jeg har ingen minner derfra, så dette ble på en måte mitt første møte med sommerparadiset.

IMG_7679.jpg

Og for et paradis det var. Det er kanskje ikke sommer enda, men vi hadde strålende vær med sol som varmet oss i den svake, men kjølige vinden. Vi hoppet av båten på Västra Bryggan på Nordkoster, og derfra gikk vi rundt så og si hele den nordlige øya.

IMG_7629.jpg
IMG_7662.jpg
IMG_7651.jpg

Jeg føler jeg skriver om været i hvert eneste innlegg her, men nå i påske fortjener det virkelig å bli nevnt, så strålende som det har vært. Koster var virkelig idyllisk, og også skikkelig svensk.

Avslutningsvis satt vi oss på Strandkanten og spiste en god middag før båten tok oss tilbake til fastlandet. En minneverdig påskeaften, det må jeg si.

Fredrikstadholmen

En nydelig kveldstur til Fredrikstadholmen.

IMG_7130.jpg

Det er ingen tvil om at det er vår! Etter en god langfredagsmiddag foreslo mamma at vi skulle ta en kveldstur ut til Foten og se på solnedgangen. Fra Foten gikk vi en tursti langs havet til vi endte opp på Fredrikstadholmen.

IMG_7268.jpg
IMG_7264.jpg

Det var surrealistisk vakkert ute. Helt vindstille, deilig luft, og fantastisk lys og farger.

IMG_7310.jpg
IMG_7311.jpg
IMG_7366.jpg
IMG_7498.jpg

Se på det lyset! Se på de fargene! Magisk. Og mer magisk skulle det bli, for det var jo fullmåne den dagen.

IMG_7551.jpg

Trenger jeg si mer? En nydelig kveld.

Siden sist

Nå har det vært konstant snakk om Svalbard i nærmere tre uker, men jeg har jo vært tilbake på fastlandet de siste to av de. Og jeg har vel gjort mer enn å bare skrive om Svalbard?

Forrige helg var jeg i Oslo hos Herman. På fredagen var vi på konserthuset og hørte Verdis Requiem og på lørdagen var vi på kino og så Us. Dårlig film.

IMG_7026.jpg

Nå er jeg tilbake i Fredrikstad, og her har jeg vært siden søndag og det tilsammens med disse to pusene!

IMG_6988.jpg

I fjor påske passet jeg også Loke, men siden den gang har han fått en søster, Sif, så i år passer jeg de begge to. Og det er så inmari koselig.

Herman er også her i Fredrikstad for øyeblikket, og i går nøt vi av en skikkelig vårdag - jeg leste på nyhetene at det hadde bikket 20 grader! Vi gikk den lange veien til byen, dro på kino og så den siste Rive-Rolf-filmen (som var ålreit, mye bedre enn Us i hvertfall), etterfulgt av sushilunsj i solsteiken.

IMG_1159.jpg

Ellers går det i det vanlige: trening, bilde- og filmredigering. Å! Og jeg har begynt å synge i kor! Hvor gøy er ikke det?! Jeg synes det er veldig stas i hvertfall, og nå har jeg god grunn til å vedlikeholde både notekunnskap og sangstemme.

Nå er påskehelga i gang, og det ser ut til å bli prima påskevær. Så god påske alle mann! Og kvinner da.

Tid for hjemreise

Vi var jo på Svalbard i en hel uke, fra lørdag til lørdag, og flyet som skulle ta oss tilbake til fastlandet gikk ikke før på kvelden. Altså hadde vi hele dagen på å få sagt farvel med byen.

IMG_6871.jpg
IMG_6896.jpg

De siste restene etter Longyearbyens grunnlegger John Munro Longyear.

IMG_6898.jpg

På Svalbard er det hverken lov til å bli født eller å dø. Det er jo litt pussig med tanke på at det finnes 600 barn bare i Longyearbyen, men i god tid før termin vil man bli sendt til fastlandet hvor man blir til man er klar for å vende tilbake med et barn i armene heller enn i magen.

Hvorfor du ikke kan dø på Svalbard er fordi du ikke kan gravlegges der. På grunn av permafrosten vil liket bli dyttet opp til overflaten igjen. Lite sjarmerende… Det er forsåvidt heller ikke noe helsevesen der som kan ta vare på eldre som trenger omsorg - skal du bo på Svalbard må du kunne forsørge og ta vare på deg selv. Men det finnes en minnesplass hvor det er satt opp kors som hedrer de som faktisk har omkommet der. Mange av de er gruvearbeidere som omkom i ulykker.

IMG_6919.jpg

Vi spiste lørdagstaco til middag, og så måtte vi omsider ta oss til flyplassen. Og kveldslyset var maaagisk….

Da vi fløy av sted passerte vi Bjørndalen, som dere ser på bildet under, og det var der vi hadde vært på fotosafari tidligere den uka. Vi mimret allerede….

IMG_1858.jpg
IMG_4695.jpg

Svalbard bildedryss

Veien fra Longyearbyen opp til Gruve 7, og gruva sett fra kveldsutflukten opp i Hiorthfjellet. Gruve 7 er den eneste av gruvene rundt Longyearbyen som fortsatt er i drift, og det fordi det er den eneste måten for byen å få strøm.

IMG_4966.jpg

Statuer av gruvearbeidere. Hva hadde vel Svalbard og Longyearbyen vært uten gruvedriften?

IMG_6923.jpg

I Gruve 3 lærte vi at denne dingsen ble brukt til å støtte opp fjellet der de gravde ut kullet, og drar du på spisestedet Kroa i Longyearbyen vil du se at de der støtter opp bord og barstoler. Hehe.

IMG_6247.jpg
IMG_6255.jpg

Det finnes én matbutikk i Longyearbyen, og det er en Coop. Det finnes også en Mix-kiosk i byen.

På bildet over ser du basically hele flyplassen. Og når du kommer dit med fly så går du av flyet og rett ut på rullebanen. Forhåpentligvis går alle inn på terminalen, selvom det egentlig ikke frister fordi landskapet som møter en er så storslått.

IMG_3400.jpg
IMG_6937.jpg